trivselregler

Trivselregler för Fjällbyns medlemmar (reviderad 2017-04-01)

 

Trivselregler för Fjällbyns medlemmar

Åkersjön är en härlig plats där man kan uppleva en unik fjällmiljö på många olika sätt. Vi som boende i Fjällbyn har alla lika stor rätt att njuta av området och dess skönhet, men för att alla ska få möjlighet att ta del av den upplevelsen krävs det att vi följer de gemensamma trivselregler som finns för Fjällbyn.

 

Bilar

Om man parkerar sin bil invid stugan så måste man se till att skotta in hela bilen för att inte förhindra framkomligheten samt snöröjningen. Det är inte tillåtet att parkera på vägar inom området.

De allmänna p-platserna är inte avsedda för långtidsparkering (veckor/månader) eller uppställning av fordon/släp/husvagn under längre tid.

Har någon boende i området behov att parkera sitt fordon/släp/husvagn en längre tid skall tillstånd för detta ansökas hos styrelsen.

30 km/h gäller alla fordon inom området.

 

Skoter/fyrhjuling

För att få framföra snöskoter/fyrhjuling måste man ha godkänd handling, det gäller även inom vårt område. Det är varje husägares ansvar att skapa en utfart från sin fastighet till befintlig skoterled. Man är också skyldig att ta reda på hur lederna går inom och runt området. Observera vad terrängkörningslagen säger om framförande av fyrhjuling.

 

Skoterleden över vår gemensamma äng mitt i området är ingen genomfartsled. Den är till för att fastighetsägarna runt innerområdet skall kunna ta sig till och från sina fastigheter. Det råder, förutom på skoterleden, totalt skoterförbud på ängen förutom att barnen har en bana för barnskotrar som sköts av föräldrar ej av föreningen.

 

En karta över skoterlederna finns på hemsidan och i gemensamhetsboden.

 

Sopor

Det finns ingen gemensam sophantering. Alla fastighetsägare tar hand om sitt eget avfall. Man kan också ta kontakt med Krokoms kommun om man vill ha egen tunna. Det finns en återvinningsstation för glas och metall vid Bensinstationen.

Egna tomten

Tänk på att hålla tomten i gott skick, så håller vi sork och råttor borta. Be någon granne om hjälp med gräsklippning om du själv inte har möjlighet att sköta din tomt. Håll efter det sly som kommer upp på din tomt så minskar vi också förekomst av mygg och knott. Glöm inte baksidan av huset! Dessutom blir området mycket vackrare och mera inbjudande.

 

Husdjur

Husdjur (hundar, kattor mm) är välkomna inom Fjällbyn. Du skall hålla bra kontroll på dina husdjur (kopplade eller under sådan kontroll att de kan anses vara kopplade). Du tar naturligtvis upp bajs efter din hund och katt. Du ser även till att ditt husdjur inte springer och gör sina behov på annans tomt.

 

Uthyrning

Fastighetsägare som hyr ut sina fritidshus är skyldiga att informera sina hyresgäster om dessa regler.

 

 

Styrelsen

 

© 2013 Fjällbyn i Åkersjön